Ego versus onderbuik

Herken je dit; iemand zegt/schrijft iets naar je en dit blijft je achtervolgen? Er is iets in jou geraakt. Misschien laat jij je daardoor wel belemmeren en zet je jezelf als ware op slot.

Een tijdje geleden schreef iemand op mijn Facebook; “en wat doen al die reacties en likes op je posts met je ego”? En dit bleef bij me hangen…soms heb ik dat wanneer iemand iets zegt of schrijft het binnenkomt en blijft hangen. De opmerking zat me ook een beetje dwars, voelde niet fijn.

Ik heb zoveel liefdevolle hartelijke reacties op mijn post voor Moederdag gekregen, ik ben er nog stil van. En toen kwam ook deze opmerking weer naar boven “wat doet dat dan met je ego?”. In plaats van het te negeren of mijn best te doen hier niet aan te denken 😉 besloot ik om met mijn aandacht bij deze zin te blijven, ik wilde het zien, ervaren en voelen. Wat ik duidelijk voelde (nu ik er bewust met mijn aandacht naar toe ging) was dat het niet zoveel met mijn ego deed.

Voor ik besloot het filmpje op Facebook te posten ging er wel van alles door me heen (Ego/mindfuck). Met deze post voelde ik me kwetsbaar een soort van naakt. Soms kan ik een post de deur uit doen best spannend vinden, dan zie ik in mijn gedachten al allerlei afwijzingen voorbij komen. En nu weet ik inmiddels dat alleen ik mezelf kan afwijzen. Het idee om dit filmpje te posten was een impuls het kwam vanuit mijn onderbuik. En wel of geen likes…wanneer ik vanuit deze plek, mijn onderbuik mijn spiritueel weten/voelen iets doe is het altijd goed. Vanuit die plek kan er niets afgewezen worden, is er vertrouwen, daadkracht en het geeft me energie.

Herken jij jezelf in mijn verhaal en zou jij ook weer onbevangen willen leven, met daadkracht, zelfvertrouwen en weer gaan luisteren naar ingevingen…de fluisteringen van je ziel? Meld je dan aan voor de gratis workshop “Het geheim van geluk” op 5 juni bij mij aan de keukentafel 

Posted on