Je lijkt wel een aap!

Ik was 14 jaar en buiten met een vriendin en twee leuke jongens aan het rondhangen. Out of the bleu zei één van deze heren….je lijkt wel een AAP. Met een vieze blik keek hij naar mijn benen. En toen zag ik het ook… er zaten haren op. Nu heb ik niet de bedoeling met deze blog een discussie over wel of niet scheren voor vrouwen aan te zwengelen. Wat dan wel?

Herken je dit? Dat er lang geleden iets tegen je gezegd is en dat je dit nog altijd met je meedraagt en het voor waarheid aanneemt? Misschien gebeurt dit bij jou wel net zo onbewust als het bij mij gebeurde.

Ik ben nu 48 jaar en het kwam niet in me op om mezelf een keer niet te scheren. Sinds die opmerking scheer ik me want op mijn benen zal geen enkele haar zichtbaar zijn. Die AAP moet weg. De blik van die jongen is mijn blik geworden. Ik heb het voor waar aangenomen.

Het scheren van benen is voor mij een onschuldig iets maar hoe zit het als tegen jou gezegd is dat je dom bent. Of ben je misschien in de klas een keer hard uitgelachen omdat je “wort” in plaats van “word” op het bord schreef? Jij was lekker hard aan het meezingen met je favoriete plaat en toen werd toch wel even duidelijk gemaakt dat jij niet kon zingen. Of je was heerlijk aan het dansen en toen moest toch nog even de opmerking gemaakt worden dat je danst als een houten klaas. Dat je lelijk bent of dik. Dat je lui en verwend bent. Dat je nooit iets goeds kan doen. Dat je onhandelbaar was als kind en veel te druk. Dat je altijd in de weg liep, niet goed bent in relaties etc.

Lang geleden werd het tegen je gezegd en onbewust draag je dit iedere dag nog met je mee en gedraag je je hier ook naar.

Voel jij je belemmerd en draag je ook zo’n AAP met je mee…of wie weet ben jij je niet bewust van de AAP en vraag je jezelf regelmatig af waar vermoeidheid, onzekerheden of belemmeringen vandaan komen?

Boek dan nu een vrijblijvende gratis Skype sessie of meld je aan voor de gratis workshop “Het geheim van geluk” (deze start in de eerste week van April) om voor eens en voor altijd af te rekenen met deze AAP zodat jij je weer vrij voelt om te zijn wie je bent en doet wat je leuk vind en bij je past!

Posted on